Snijders met gescheurde knieband toch weer van start!


Moquega, Peru 11.01.2019


De 4de Dakar dag liep voorspoedig voor Marcel tot dat hij in het laatste deel van de special hard ten val kwam. Hij vervolgde de rit en finishte toch nog met een mooie stijging in het klassement.


"Het was een zwaar parcour met veel technish moeilijke passages en ook het navigeren was uitdagend. Het ging desondanks erg goed, en ik voelde me super fit, tot dat ik in het laatste gedeelte viel tijdens een sectie die door een droge rivier bedding liep met veel grote losse stenen en rotsen. Ik hoorde een luide knak in mijn knie en weest meteen dat er iets fout zat." aldus Marcel. Onderzoek door de medische staf wees uit dat hij zijn knieband heeft gescheurd.


Marcel wil nog niet opgeven, en heeft zijn knie laten intapen zodat hij toch weer van start kan in stage 5. Hierna volgt de rustdag, en dan kan hij verder herstellen. Marcel klimt in het klassement en start op een 80ste positie. Met zicht op een positie in de top 10 van het kist klassement, is het hopen dat de blessure een goed vervolg niet in weg zal zitten.


photo's: Marcel Snijders challenging various sections during Dakar 2019 Stage 4

89 views0 comments

Recent Posts

See All