De 6e plaats voelt als een overwinning!


Dakar 2020 zit erop, en met een 6e plek heeft het Petrona De Rooy Iveco Team zich weer fantastisch gemanifesteerd. Alles in overweging nemende is de 6e plaats in het eindklassement van de vrachtwagens een geweldige prestatie voor het team, en voor navigator Marcel Snijders.


Met deze plek in de top tien is het team niet alleen beste Nederlander, maar hebben ze ook laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Chauffeur Janus van Kasteren en Marcel Snijders zaten deze rally voor het eerst samen in een vrachtwagen, en omdat Gerard de Rooy door een hernia blessure moest uitvallen, lag er veel druk op het team om goed te presteren.


Ondanks enkele lekke banden en wat technische problemen wist Marcel toch het team probleemloos door de diverse etappes te navigeren en binnen de top van het klassement te eindigen. De Kamaz trucks waren buitengewoon sterk, en het ontbrak dit jaar aan "zeer zwaar" terrein waar de Iveco duidelijk het verschil kan maken. Daardoor was de concurentie groot en moest men scherp blijven. Janus is echter een perfecte chauffeur die niet opgeeft en Darek Rodewald een fantastiche monteur wiens ervaring een belangrijke rol speelde in de goede prestatie. Marcels navigatie kwaliteiten, en de assistentie in de race en in het bivaq zorgen ervoor dat het geheel als een team goed functioneerde en dat deed de rest.


Marcel Snijders sluit met deze prestatie een 13e Dakar succesvol af. Saudi Arabie was een goede gastheer en bood een fantastich rally landschap. Het smaakt naar meer.
44 views0 comments

Recent Posts

See All